Életmód

Kávéval és cigivel oldják a munkahelyi stresszt a magyarok

Egyszerűbbnek tartjuk ezt, mint testmozgással kezelni a feszültséget. Legalábbis ezt állítja egy friss felmérés.

A magyar munkavállalók jelentős része kávézással és cigizéssel kezeli a munkahelyi feszültséget – írja a Profession.hu felmérése alapján a Napi.hu.

A felmérés szerint a magyarok 20 százaléka vallja, hogy sok stresszel jár a munkája. A legnagyobb stresszforrást a munkával kapcsolatos elvárások (23%) és a vezetőkkel való kapcsolat (20%) jelenti.

Ami a munkahelyi feszültségoldás mikéntjeit illeti, elég elszomorítóak a számok. A munkavállalók mindössze 25 százaléka vallja, hogy sportolással oldja a munkahelyi stresszt, ehhez képest legalább ennyien a dohányzást részesítik előnyben (23%), a kávézást pedig még többen (29%). Szerencsére a legtöbben még mindig úgy kezelik a feszültséget, hogy egyszerűen kibeszélik magukból a konfliktusokat.

A fenti adatokat nézve nem meglepő, hogy a munkahelyek 73 százaléka semmilyen módon nem segíti az ott dolgozók sportolását, mindössze 10 százalékuk üzemeltet sportlétesítményt, 6 százalékuk biztosít kedvezményes belépőjegyet, és 4 százalékuk szervez sportnapot a dolgozóinak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top