Életmód

Martina Navratilova kiakadt, hogy férfi kollégája tízszer többet keres nála

A BBC-nél kommentátorként dolgozó teniszező rossz néven vette, hogy John McEnroe tízszer többet keres nála. Szerinte ez még mindig a jó öreg férfiklub, és több bért fog követelni a csatornától.

Megdöbbentőnek tartja Martina Navratilova egykori teniszező, hogy a wimbledoni közvetítéseken végzett kommentátori munkájáért kollégája, John McEnroe legalább tízszer akkora fizetést kap, mint ő.

Erre akkor jött rá, amikor meglátta, hogy férfi kollégája szerepel a BBC legjobban fizetett sztárjai között. Az 59 éves McEnroe fizetése 150 és 199 ezer font (53–70 millió forint) között van, miközben Navratilova mintegy 15 ezer fontot (5,3 millió forintot) kapott.

Nem örülök neki, ez megdöbbentő. Ez még mindig a jó öreg férfiklub

– mondta Navratilova.

A 61 éves teniszező hozzátette, az ügynöksége magasabb bért fog követelni a csatornától.

A BBC azt közölte, hogy Navratilova és McEnroe más szerepelt töltenek be a stábban, ez indokolja a fizetéskülönbséget, nem pedig a nemük.

Az egyik adó azonban utánaszámolt, hogy McEnroe valóban többször, 30-szor szerepelt a közvetítések során, Navratilova pedig 10-szer, de ez még mindig csak háromszoros különbség.

(Telegraph)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top