Életmód

Kiderült: ebben az életkorban költjük a legtöbb pénzt

31 évesnek lenni igazi pénznyelő.

Gondoltad már úgy, hogy az élet már nem lehet ennél drágább? Ha még nem múltál el 31, van egy rossz hírünk: lehet. Egy felmérés szerint ugyanis átlagosan 31 éves korunkban költjük a legtöbbet.

A 3000 résztvevővel készített brit kutatás szerint a 31. életévükben az emberek több mint 15 millió forintnak megfelelő összeget költenek – csak ebben az egyetlen évben! A dolgot egyébként nem nehéz megmagyarázni: sokan épp ebben a korban adják házasságra a fejüket (a megkérdezetteknek például 27%-a), az esküvő pedig drága mulatság. És ha már esküvő, akkor nászút: 14% erre sem sajnálja a pénzt, és miért is tenné? Mások ekkor veszik meg első otthonukat (25%) vagy vállalnak gyereket (20%) – mindkettő igazi pénznyelő. Az igazán nagy anyagi csődöt mégis az jelenti, mikor ezek a mérföldkövek szorosan követik egymást – márpedig a kutatást végző szakértők szerint ez épp így szokott lenni. 

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top