Életmód

Ez az ajakforma a legvonzóbb

Minden a szimmetrián múlik.

Egy 1000 résztvevős, nemzetközi felmérés alapján úgy tűnik, a kollektív tudatunkban a szépség továbbra is összefügg a szimmetriával. A 35 különböző országban végzett kutatásban arra voltak kíváncsiak, milyen ajakformát tartanak ideálisnak az emberek.

A befutó – nem meglepő módon – a telt, rózsás ajak, egy fontos kritériummal: a válaszadók 60%-a szerint az legvonzóbb, ha a felső és az alsó ajak vastagsága megegyezik. Scarlett Johansson már-már legendásan szép szája ennek a típusnak az iskolapéldája:

Scarlett Johansson (@seriouslyscarlett) által megosztott bejegyzés,

Második helyen szerepelnek azok, akiknek az alsó ajkuk egy leheletnyit teltebb, mint a felső. Ezt a típust testesíti meg például Kylie Jenner:

Kylie (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés,

A szakértők szerint nem a plasztikai sebész rendelője az első hely, ahol az ajkaink teltségéről gondoskodhatunk. A nőknél 28 éves kor körül indul meg a száj természetes megereszkedése, hiszen akkortól csökken a szervezet hialuron- és a kollagéntermelése. A dohányzás, az alkoholfogyasztás és a napozás kerülésével ugyanakkor lassíthatjuk ezt a folyamatot.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top