nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ezért nem ajánlott egy ágyban aludnod a háziállatoddal

Ezért nem ajánlott egy ágyban aludnod a háziállatoddal

Bár a gazdik jelentős százaléka beengedi kedvencét az ágyába, a kutatások szerint ebből sokkal több hátránya származhat az embernek, mint gondolná.
Avatar
nlc
f Ajánlom

A felmérések szerint a brit kutyatartók több mint fele engedi be az ágyába házi kedvencét, sőt 18 százalékuk még partnerénél is szívesebben látja kisállatát az ágyában. Bár sokszor nagy lehet a kísértés a szőrös kedvencünkkel való összebújásra, a szakemberek nem javasolják, hogy kutyánkat vagy macskánkat beengedjük az ágyunkba.

Elsősorban a bolhaveszély miatt, amit a közhiedelemmel ellentétben a tisztán tartott állatok is behozhatnak a házon kívülről. De egyéb fertőzéseknek is ki lehetnek téve négylábú kedvenceink, akik a kertben, utcán földtúrás, ürülékürítés közben mindenféle baktériummal kapcsolatba kerülhetnek, amit aztán bevisznek a lakásba.

A kutatások szerint azonban nemcsak a fertőzésveszélyről van szó, hanem rosszabbul is alszanak a kedvencükkel rendszeresen együtt alvó gazdik, illetve az allergia kialakulásának is jobban ki vannak téve a bundás kedvencükkel egy ágyon osztozók.

(Forrás: Yahoo)

Megosztás Facebookon