Életmód

Ezért nem ajánlott egy ágyban aludnod a háziállatoddal

Bár a gazdik jelentős százaléka beengedi kedvencét az ágyába, a kutatások szerint ebből sokkal több hátránya származhat az embernek, mint gondolná.

A felmérések szerint a brit kutyatartók több mint fele engedi be az ágyába házi kedvencét, sőt 18 százalékuk még partnerénél is szívesebben látja kisállatát az ágyában. Bár sokszor nagy lehet a kísértés a szőrös kedvencünkkel való összebújásra, a szakemberek nem javasolják, hogy kutyánkat vagy macskánkat beengedjük az ágyunkba.

Elsősorban a bolhaveszély miatt, amit a közhiedelemmel ellentétben a tisztán tartott állatok is behozhatnak a házon kívülről. De egyéb fertőzéseknek is ki lehetnek téve négylábú kedvenceink, akik a kertben, utcán földtúrás, ürülékürítés közben mindenféle baktériummal kapcsolatba kerülhetnek, amit aztán bevisznek a lakásba.

A kutatások szerint azonban nemcsak a fertőzésveszélyről van szó, hanem rosszabbul is alszanak a kedvencükkel rendszeresen együtt alvó gazdik, illetve az allergia kialakulásának is jobban ki vannak téve a bundás kedvencükkel egy ágyon osztozók.

(Forrás: Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top