Életmód

Anorexiásnak csúfolták az arccsontja miatt, ma már bátran néz tükörbe

Iskolatársai sokáig anorexiásnak csúfolták kiálló arccsontja miatt. A sok bántás után még öt évvel ezelőtt is plasztikai műtétet fontolgatott a harmincéves Emma Sealey, ám mostanra megtanulta elfogadni a kinézetét.

Emma kimondottan jó húsban lévő kislány volt gyerekként, ám 11 éves korában egy iskolaváltás miatti szorongás következtében hirtelen fogyni kezdett, ami az arcán is nagyon meglátszott. Arccsontjai kiálltak, az arca pedig beesett lett. Hiába hízott később vissza, arca ugyanolyan beesett maradt. Iskolatársai anorexiásnak csúfolták, később pedig, amikor már fiatal felnőttként szórakozóhelyekre járt, előfordult, hogy más nők is beszóltak neki, és arcát a Sikoly című film maszkjához hasonlították.

Emma igyekezett lenyelni a bántásokat, hogy ne adjon további felületet a támadásoknak, de azért borzasztóan megviselte lelkileg a sok csúfolás. Egy idő után már csak vastag sminkréteggel az arcán mert kimerészkedni szülei házából, és sokáig plasztikai műtétet fontolgatott.

Saját bevallása szerint még mostanában is 3. órába telik elkészítenie egy szelfit, annyit javítgatja képeit a feltöltés előtt. Ugyanakkor 30. születésnapjára megtanulta elfogadni magát úgy, ahogy van, és nem gondolkodik többé plasztikai műtéten.

Nem fogom megadni magam a média által sugallt elvárásoknak és amiatt rosszul érezni magam, hogy más vagyok, mint a többiek. Ebben a mai világban senki sem nyerhet, kit azért csúfolnak mert vékony, kit pedig azért, mert kövér

– magyarázta Emma, hogy miért tudott mostanra jobban megbarátkozni a kinézetével.

(Forrás: Dailymail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top