nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ezek a világ legboldogabb országai

Ezek a világ legboldogabb országai

Finnország a legboldogabb ország a világon a 156 ország boldogsági szintjét rangsoroló 2018-as világjelentés szerint. Magyarország a 69. helyen áll a listán, a világ legboldogtalanabb országa Burundi.
MTI
f Ajánlom

A 2015 és 2017 közötti adatokat felhasználva 156 országot rangsorolt lakosainak boldogságát tekintve az ENSZ megbízásából készített 2018-as világjelentés.

A rangsor felállítása során olyan életminőség-mutatókat vizsgáltak, mint az egy főre jutó bruttó hazai össztermék (GDP), a szociális támogatások, az egészségben eltöltött várható élettartam, a társadalmi szabadság, a nagylelkűség és a korrupció hiányának mértéke.

Finnország tavalyi ötödik helyéről ugrott a lista elejére, megelőzve Norvégiát, amely idén a második lett. Utána a szintén korábbi listavezető Dánia áll, amelyet Izland, Svájc, Hollandia, Kanada, Új-Zéland, Svédország és Ausztrália követ az első tíz helyezett között.

Magyarország a 69. helyet szerezte meg, a világ legboldogtalanabb országa pedig Burundi.

A kemény, durva telekkel mit sem törődő finnek azt mondták, hogy a legjobb dolgok közé országukban a természethez, a biztonsághoz, a gyermekgondozáshoz, a jó iskolákhoz és az ingyenes egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés tartozik.

A 2012 óta minden évben megjelenő jelentés az idén először vizsgálta 117 ország bevándorlóinak boldogságát is, eszerint a migránsok is Finnországban a legboldogabbak.

„A legfigyelemreméltóbb a jelentésben a szembetűnő összhang a bevándorlók és a helyiek boldogsága között” – mondta John Helliwell, a kanadai British Columbia-i Egyetem professzora, a tanulmány társszerkesztője.

Megosztás Facebookon