Életmód

Ismeretlen eredetű, halálos járványra kell felkészülnünk

Ezt javasolja az Egészségügyi Világszervezet. Frissítették a világméretű járványveszélyekre vonatkozó listájukat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) frissítette a 2015 óta vezetett listáját a potenciálisan világjárványt okozó betegségekről. Az itt feltüntetett betegségekkel kapcsolatban kiemelt fontosságúnak tartják a kutatást és vakcinafejlesztést. 

Vírus, Dustin Hoffman (forrás: InterCom)

Dustin Hoffman és Cuba Gooding Jr. a Vírus című filmben (Forrás: InterCom)

A krími-kongói vérzéses láz, az Ebola- és Marburg-vírus, a Lassa-láz, a MERS-CoV és SARS-vírus, a Nipah-láz és társai, a Rift-völgyi láz és a Zika-vírus mellé februárban beírták a titokzatos X-kórt is. Az X-kórról egyelőre nem lehet tudni, hogy micsoda, tudományos szempontból nem is létezik, viszont így jelölnek egy olyan betegséget, amely megjósolhatatlan módon bármikor elterjedhet. Ahogy a hírről beszámoló Index-cikkben olvasható, az X-kór lehet egy idáig teljesen ismeretlen vírus, amely az állatvilágból átugrik az emberekre, lehet egy mesterséges, katonai, biotechnológiai fejlesztés, amely elszabadul, lehet ismert kórokozók mutációja, egyesülése vagy akár összehangolt terrortámadás eredménye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top