Életmód

Megint remegtek a házak a 2-es metró miatt

A 2-es metró Astoria és Keleti pályaudvar közötti szakaszán a lakók már korábban is beszámoltak arról, hogy remegnek a lakások falai. Most újra ezt tapasztalták néhányan.

Először 2013 őszén, a 2-es metró Astoria és Kelet pályaudvar közötti szakaszán jelezték az ott lakók, hogy remegést tapasztalnak a házakban. A BKV Figyelőnek küldött levelében Zsuzsanna arról ír, megint felerősödött a remegés.

Az utóbbi 1-2 hónapban feltűnt, hogy ez a remegés egyrészt felerősödött, másrészt pedig már a lakás más helyiségeiben is lehet érezni, ami korábban nem volt jellemző (4. emeleten lakom). Olvastam, hogy még évekkel ezelőtt ígérte a BKK a metrók kerekének cseréjét, de igazából az érdekelne, hogy azóta történt-e bármilyen változás a témában? Volt-e bármilyen kezdeményezés a BKK vagy akár civil oldalról?” – kérdezi Zsuzsanna. 

A BKV válaszolt is, szerintük náluk az összes szerelvény előírásszerűen működik, ezért nem a metrók felelősek a remegésért. A BKV Figyelőnek a cégnél dolgozó forrása szerint a 2013-as esetekkel ellentétben most csak egy szerelvény okozhatta a problémát, amelyet azóta kijavíthattak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top