Életmód

A vegán fitt, a vegán szexi (X)

A vegán életmód rengeteg kompromisszummal jár, mégis egyre többen választják. Könnyű étrend, jó közérzet, feszes bőr, eltűnő zsírpárnák, formás és feszes izomzat, robbanékonyság és javuló fizikai teljesítmény – járjunk utána!

Egyre több nemzetközileg elismert sztársportoló vall arról, hogy a vegán táplálkozás megváltoztatta az életét. Elismert MMA-harcosok, modellszépségű úszónők, amerikai színésznők és nemzetközi üzletemberek profitálnak a növényi alapú étrend áldásos hatásaiból. Tekintsük át a várható előnyöket és kockázatokat!

Előnyök

  • A növényi sejtek nem képesek szabad koleszterint szintetizálni, és telített zsírtartalmuk is elenyésző. Éppen ezért a vegán étrend csökkenti a vérnyomást és a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
  • A magasabb rost- és alacsonyabb zsírtartalom miatt a vegán étrend fajlagosan kevesebb kalóriát tartalmaz, és jobban telít. A vegánok között kevesebben szenvednek túlsúlytól és ízületi betegségektől.
  • A vegán étrend gazdag antioxidánsokban és vitaminokban. A magas antioxidáns-státusz lassítja a kötőszövetek öregedését, elősegíti a bőr és a porcok regenerációját, és megkönnyíti a felépülést még a könnyű téli megfázásokból is. A növényekben található antioxidánsok és vitaminok elősegítik az idegrendszer működését, javítják a memóriát és a reakcióidőt.
  • A növényi tápanyagok alapvetően lúgosító hatással rendelkeznek, míg a húsok, tejtermékek és a tojás jelentős mértékben savasítanak. Egységnyi tömegű hús savasító hatását közel 4 egységnyi zöldség bevitelével ellensúlyozhatjuk. A felvágottak és a kemény sajtok savasító hatása ráadásul több mint kétszer nagyobb, mint a húsoké.
    A nyugati étrend rendkívül savas karaktere hozzájárul a kötőszöveti rendellenességek kialakulásához, a fáradtság és a stressz tüneteinek erősödéséhez.
    A vegán étrend segítségével elősegíthetjük kötőszöveteink sav-bázis egyensúlyának fenntartását, aminek köszönhetően könnyebbnek, rugalmasabbnak, gyorsabbnak és feszesebbnek érezhetjük magunkat.

Hátrányok

A vegán étrend korábban számos hátránnyal is jár, mint a csökkent fehérje-, vas-, B-vitamin- és karnitinbevitel. Az esetleges tápanyaghiány mellett a jó minőségű növényi ételek elérhetősége is megnehezítette a vegánok életét. Szerencsére az étrendjükből hiányzó fontos tápanyagok kiváló minőségű, növényi alapú táplálékkiegészítőkkel könnyedén bevihetők.

A Scitec Nutrition Green Series egy átfogó, prémium minőségű termékpaletta növényi alapú fehérjékből, vitaminokból, ízületvédőkből és emésztést támogató hatóanyagokból.

A Scitec Nutrition 100% Plant Protein terméke kiváló minőségű, belga borsófehérjét tartalmaz, mely gazdag esszenciális aminosavakban, és kiemelkedően magas vastartalommal rendelkezik. Kitűnő ízű és krémes állagú fehérjeforrás sportolás után vagy esti édesség helyett.

A megfelelő vitaminbevitelről könnyedén gondoskodhatunk a Scitec Nutrition Vita Greens n Fruits italporával, mely 37 organikus zöldség és gyümölcs kivonatát tartalmazza, köztük olyan ismert hatóanyagokkal, mint a reishi gomba, a spirullina, az árpafű vagy a chlorella.

A Scitec Nutrition Green Series különlegesen magas minőségét és tisztaságát az izolált gyártási körülmények és a szigorú laboratóriumi alapanyagkontroll biztosítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top