Életmód

Egy pap is lehet szerelmes

A Központi Papnevelő Intézetben élő kispapok elfogadták, hogy nem lesz feleségük, gyerekük, de azt mondják, ők is a boldogságot keresik.

Egy pap is lehet szerelmes, csak nem kezd el udvarolni – hangzott el az RTL Klub Fókusz című szombati műsorában, amely a kispapokról szól. A Központi Papnevelő Intézetben élő és tanuló papnövendékek beszéltek a papi nőtlenségről, volt közülük, aki elmondta, mindig is nagy családot szeretett volna 4-5 gyerekkel, de nincs róla meggyőződve, hogy boldog lenne úgy.

Marton Zsolt rektor szerint „ha valakinek nem ez az útja, az két éven belül ki szokott derülni, és akkor békével elbocsátjuk. Tehát az a cél, azt szoktuk mondani a fiúknak, hogy Isten őket boldogságra teremtette. És ahol van a helyük, azt találják meg.

Győri Balázs papnövendék azt mondja, hogy sok programon vehetnek részt, így kisebb a kísértés, mint ha mindentől el lennének zárva.

Az intézetben azért van olyan papnövendék is, akinek van barátnője, András ugyanis görögkatolikus papnak készül, ők pedig engedélyezik a házasságot, de kizárólag a pappá szentelés előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top