nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Sikerrel járt a NAV nevében telefonáló csaló

Sikerrel járt a NAV nevében telefonáló csaló

Kicsalta egy veszprémi lakos pénzét egy magát az adóhatóság emberének kiadó bűnöző, aki adó-visszatérítést ígért a megvezetett embernek.
NLCafé
f Ajánlom

Önként adta meg bankkártyaadatait egy veszprémi lakos, akit a munkahelyén hívott fel mobiltelefonján egy csaló. A hívó magát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársának kiadva több tízezer forint visszatérítését helyezte kilátásba, melynek utalásához a sértett bankkártyáján szereplő adatok beolvasását kérte.

Kicsalta egy veszprémi lakos pénzét egy magát az adóhatóság emberének kiadó bűnöző

Miután a veszprémi lakos megadta a kért adatokat, hiába várta az adó-visszatérítést, az nem érkezett meg, ezzel szemben még aznap több, számára ismeretlen internetes vásárlással terhelték meg a folyószámláját, összesen százezer forintot meghaladó kárt okozva neki. Az ügy körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy ha hasonló telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését! Ne adják ki a bankkártyájuk adatait (kártyaszám, hátoldalon lévő háromjegyű kód, lejárati dátum) sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén illetékteleneknek, mivel ezen információk birtokában online vásárlás hajtható végre a kártya fizikai jelenléte nélkül is.

Megosztás Facebookon