Életmód

Két hétig élt fűtés nélkül József, mert elmulasztott egy bejelentést

Két hétig áram és fűtés nélkül maradt egy gyórói férfi, de szerencsére akadtak segítői, akik átlendítették a nehéz időszakon.

Kikapcsolta az áramot az áramszolgáltató abban a gyórói házban, amelyikben az 55 éves Komán József gyerekkora óta él. A szolgáltatásból azért zárták ki a férfit, mert kiderült, nem az ő, hanem évtizedekkel ezelőtt elhunyt édesanyja nevére szólt a szerződés, amit a férfi nem íratott át a maga nevére.

A szolgáltató kiküldte a változásbejelentő űrlapot a férfinak, aki viszont azt nem küldte vissza, nem is sejtve, hogy ennek milyen következményei lehetnek. Február 16-án megjelentek az áramszolgáltató emberei a gyórói ingatlanon, és kikapcsolták az áramot. József idáig villanykályhával fűtött, ám mivel más fűtési lehetősége nem volt, ezért két hétig élt a fűtés nélküli, áthűlt házban.

József a Kisalföldnek elmondta, szégyellte a dolgot, ezért nem kért segítséget. Úgy gondolta, majd egyedül megoldja a helyzetet, de ez nem ment.

A férfi nagy szerencséje, hogy éppen ekkor kereste fel őt a ciráki Parrag Attila és családja, akik szembesülve a tarthatatlan állapottal, értesítették a polgármestert. Gyóró első embere egy gázkályhát és egy gázpalackot adott elsősegélyként Józsefnek, majd szólt a családsegítőknek is, akik tartós élelmiszerrel, konzervvel, meleg teával, takaróval tudtak hirtelen segíteni a férfin.

Ezt követte az átírási ügyintézés, amiben szintén segítettek a családsegítő munkatársai Józsefnek, így hamarosan az áramot is visszakapcsolták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top