nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Két hétig élt fűtés nélkül József, mert elmulasztott egy bejelentést

Két hétig élt fűtés nélkül József, mert elmulasztott egy bejelentést

Két hétig áram és fűtés nélkül maradt egy gyórói férfi, de szerencsére akadtak segítői, akik átlendítették a nehéz időszakon.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Kikapcsolta az áramot az áramszolgáltató abban a gyórói házban, amelyikben az 55 éves Komán József gyerekkora óta él. A szolgáltatásból azért zárták ki a férfit, mert kiderült, nem az ő, hanem évtizedekkel ezelőtt elhunyt édesanyja nevére szólt a szerződés, amit a férfi nem íratott át a maga nevére.

A szolgáltató kiküldte a változásbejelentő űrlapot a férfinak, aki viszont azt nem küldte vissza, nem is sejtve, hogy ennek milyen következményei lehetnek. Február 16-án megjelentek az áramszolgáltató emberei a gyórói ingatlanon, és kikapcsolták az áramot. József idáig villanykályhával fűtött, ám mivel más fűtési lehetősége nem volt, ezért két hétig élt a fűtés nélküli, áthűlt házban.

József a Kisalföldnek elmondta, szégyellte a dolgot, ezért nem kért segítséget. Úgy gondolta, majd egyedül megoldja a helyzetet, de ez nem ment.

A férfi nagy szerencséje, hogy éppen ekkor kereste fel őt a ciráki Parrag Attila és családja, akik szembesülve a tarthatatlan állapottal, értesítették a polgármestert. Gyóró első embere egy gázkályhát és egy gázpalackot adott elsősegélyként Józsefnek, majd szólt a családsegítőknek is, akik tartós élelmiszerrel, konzervvel, meleg teával, takaróval tudtak hirtelen segíteni a férfin.

Ezt követte az átírási ügyintézés, amiben szintén segítettek a családsegítő munkatársai Józsefnek, így hamarosan az áramot is visszakapcsolták.

Megosztás Facebookon