Életmód

Hollywoodi filmek miatt magasak a budapesti ingatlanárak?

Érdekes összeállítást közölt a lecsengett Oscar-díj-átadó kapcsán az Ingatlan.com. A portál azt az összefüggést találta, hogy ahol Budapesten felbukkanhatnak a hollywoodi sztárok, ott drágábbak a lakások.

Budapest egyik adottsága, hogy a fővárosi épületek és városrészek több történelmi korszak, illetve európai nagyváros megidézésére alkalmasak, amit a külföldi filmesek szeretnek is kihasználni. Budapest játszotta már Berlint, Párizst és Moszkvát is Hollywood kedvéért.

Az Ingatlan.com adatai szerint a belvárosi helyszínek közül a Szabadság tér a legdrágább, ahol március elején az átlagos négyzetméterár 1,6 millió forint volt. A Lánchíd pesti hídfője is kedvelt forgatási helyszín, a Gresham-palota közelében bőven 1 millió forint feletti összeget kérnek egy négyzetméterért az eladók.

Melissa McCarthy amerikai színésznő (k) a Spy munkacímű amerikai film forgatásán Budapest belvárosában – MTI Fotó: Kallos Bea

Az Apáczai Csere János utcában 1,5 millió forintért kínálják a lakások négyzetméterét, a Bazilika melletti Sas utcában szintén 1,5 millió forintnál tartanak az átlagárak. A Hercegprímás utcában alig éri el az egymillió forintot az eladó ingatlanok négyzetméterára, míg az Andrássy út környékén már csak 908 ezer forintba kerül a lakások négyzetmétere. Az Opera környékén a Dalszínház utcában és a Hajós utcában 850-900 ezer forintos négyzetméterárakra kell készülni.

A Nyugati tér mellett lévő Jókai utcában az összeállítás szerint 750 ezer forint körül van az átlagos négyzetméterár, míg a Gozsdu-udvarban 1 milliónál járnak az árak. A közelben lévő Wesselényi vagy a Síp utcában viszont 600 és 700 ezer forint közötti négyzetméterárakon hirdetik a lakásokat. 

A Fővám téri vásárcsarnok szomszédságában, ahol szintén voltak filmforgatások, 500-600 ezer forint az átlagos négyzetméterár – írja a Forbes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top