Életmód

Elképesztő, amit ez a félkezű falmászó lány elért

Anoushé Husain minden akadályt legyőz, amivel meg kell birkóznia. A fiatal nő félkarral ért el szép sikereket falmászásban. Nézd meg a videóját!

Anoushé úgy született, hogy a jobb keze csak a könyökéig fejlődött ki. Emellett a fiatal nőnél hipermobilitás szindrómát diagnosztizáltak, amely azt jelenti, hogy  a kézujjak, a könyök, a váll, a ágyéki gerinc, a térd és a boka mozgástartománya lényegesen nagyobb a normálisnál. A leggyakoribb tünet az ízületi és az izomfájdalom, a fáradtság, a hosszabb ideig tartó állás- vagy ülésképtelenség. Később még a rákkal is meg kellett harcolnia a félkezű Anoushének.

De egyik betegség sem állította meg őt abban, hogy falmászó bajnok legyen. Aktív sportoló, civilben önkéntesként dolgozik különböző szervezeteknél. Anoushé azt szeretné bebizonyítani az embereknek, hogy mindenki képes elérni a céljait, ha legyőzi a saját korlátait, azt is, ami lehetetlennek tűnik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top