Életmód

Lemaradhatsz a nagy szerelemről, ha túl sokat randizol

Ki hitte volna, hogy a randizást is túl lehet adagolni?

Ha az igazi, hozzád illő társat keresed, logikusnak tűnhet, hogy megpróbálj minél több embert megismerni. Ám a szakértők szerint, ha túl sok randit sűrítesz bele egy hétbe, azzal csak csökkented az esélyeidet az nagy szerelemre.

Ennek több oka is van. Először is, a sok randi sok kudarccal is jár, így nő a kiégés esélye – egy idő után megcsömörlünk a találkáktól, és felhagyunk a próbálkozással. Az ellenkezője is előfordulhat ugyan, de ez sem vezet feltétlenül jóra: ha egyszerre 3-4 jelentkező is ígéretesnek tűnik, könnyen összezavarodhatunk, nem fordítunk egyikre sem elég figyelmet, így két (vagy több) szék között a pad alatt találhatjuk magunkat – újra egyedül.

A pszichológusok arra is felhívják a figyelmet, hogy a randizás addiktív tevékenységgé is válhat. Mivel folyamatos egóerősítéssel jár, könnyű rákapni az ízére. Csakhogy ezáltal érzéketlenné is tehet: mivel csak a saját kielégülésünket keressük a randevúkban, elfelejtjük, hogy a velünk szemben ülő alany is egy érző lény, aki talán épp azzal a naivitással veti bele magát a randizásba, ahogy mi is tettük – hónapokkal ezelőtt.

Aki valóban komoly kapcsolatra vágyik, az csökkentse a randik számát (heti két első randi például határozottan sok), fókuszáljon egyszerre egy jelentkezőre, és csak akkor húzza jobbra a következőt, ha az előzőről kiderült, nem működik a kémia. 

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top