Életmód

Elegük lett a csigalassú vonatokból a mátészalkaiaknak, aláírásgyűjtésbe kezdtek

Azt szeretnék elérni, hogy a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonat a mostani 1 óra 45 perc helyett rövidebb idő alatt tegye meg a 78 kilométeres távot.

Sok utazó panaszkodik, hogy nagyon lassan közlekedik a vonat Mátészalka és Debrecen között. A 78 kilométeres távolságot 1 óra 45 perc alatt teszi meg a vonat – számolt be az RTL Klub.

Hajnalban indul ugyan két Intercity, de azokkal is több mint másfél óra az utazás. A tempóra állítólag az a magyarázat, hogy a pálya nagyon elhasználódott, és sok sebességkorlátozás van a vonalon.

A fiatal önkéntesekből álló Mátészalkaleaks online petíciót indított. Azt szeretnék elérni, hogy a mostani körülbelül 45 km per óra helyett, legalább 80-nal közlekedjenek a vonatok. Szerintük most 20 perccel tovább tart az út, mint 1997-ben.

A MÁV szerint fokozatosan fejlesztik a vonalat, az elmúlt években is több felújítást is végeztek, és folytatják a munkákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top