nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Elképesztően nagy büntetést kapott Amerika legjobban utált embere

Elképesztően nagy büntetést kapott Amerika legjobban utált embere

Több mint 7,3 millió dollár (1,8 milliárd forint) büntetést szabott ki hétfőn az illetékes bíróság a tavaly csalás miatt elítélt Martin Shkreli gyógyszeripari befektetőre, akit gyakran Amerika legutáltabb embereként emlegetnek.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A 34 éves Martin Shkreli New York-i üzletembert, aki azzal vált hírhedtté, hogy egyetlen éjszaka alatt 5000 százalékkal emelte meg egy életmentő HIV-gyógyszer árát, 2017-ben ítélték el biztosítási csalás miatt, ám 5 millió dollár óvadék ellenében szabadlábon lehetett volna az ítélethirdetésig.

Martin Shkreli – Fotó: Drew Angerer/Getty Image

Ezt azonban egy szövetségi bíró nem sokkal később visszavonta, miután az üzletember – állítólag csak tréfából – ötezer dollárt ajánlott fel annak, aki szerez egy hajtincset Hillary Clintontól.

A jelenleg tehát börtönben lévő Shkreli ítélethirdetése pénteken lesz. Kiyo Matsumoto kerületi bíró az üzletember büntetésének részeként rendelte el a több mint 7,3 millió dollár pénzbüntetést.

Az összeg kifizetéséhez Shkrelinek meg kell válnia a Wu Tang Clan New York-i hiphopegyüttes egyetlen példányban megjelent albumától, a 2015-ös Once Upon A Time In Shaolin című korongtól,

Amerika leggyűlöltebb emberének egyéb értéktárgyairól, köztük egy Picasso-festményről, valamint egy állítása szerint a tulajdonában lévő kiadatlan lemezről, Lil Wayne amerikai rapper Tha Carter V című albumáról is le kell mondania. Ezenkívül 5 millió dollárt kell fizetnie készpénzben.

A bíró szerint a vagyontárgyakat addig nem kobozzák el, amíg Shkrelinek lehetősége van fellebbezni.

Megosztás Facebookon