Életmód

Extrém hideg: Angliában kifosztották az üzleteket, iskolák tartanak zárva

Üresen állnak a szupermarketek polcai Angliában, az akadozó áruszállítás miatt a legtöbb ki sem nyit a szigetországot maga alá gyűrő ítéletidőben.

Apokaliptikus fotók lepték el a Twittert üres áruházi polcokról, amelyeket az ítéletidőtől rettegő britek fosztottak ki. Angliát szintén lehűlés sújtja, az extrém hideg mellett nagyfokú havazással kell szembenézniük az ott élőknek, akik igyekeztek bespájzolni mindenből eleget vagy egy kicsit többet is.

BBC szerint kenyérből, tejből, ásványvízből és tojásból a legnagyobb a hiány, ezekből táraztak be a legtöbben a leghidegebb téli napokra, de sok üzletben a hústermékeket, gyümölcsöket és zöldségeket kínáló polcok is konganak az ürességtől.

Az Independent szerint a súlyos időjárási viszonyok ugyanis több helyen csőtörést okoztak, ezért a londoni szolgáltatók arra kérték az ügyfeleiket, hogy igyekezzenek a lehető legkevesebb vizet fogyasztani a napokban.

Londonban több mint húszezer háztartás maradt víz nélkül, vagy szenved az alacsony víznyomás miatt. Vasárnap több iskola is bejelentette, hogy hétfőn elmarad az oktatás, mert nem tudják garantálni, hogy lesz folyó víz az intézményeikben – írja a BBC.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top