Életmód

Együtt fogyott apa és fia – fél év után már rájuk sem lehetett ismerni

Jesse a fia születése, de főleg édesapja egészségi állapotának romlása miatt kezdett életmódváltásba. Rövid idő alatt már az egész családja követte a példáját.

„Mondanom se kell, az ismerőseink zömének még mindig tátva marad a szája, ha meglát minket apámmal, ahogy együtt rójuk a köröket” – idézi a Today című amerikai hírmagazin XY Jesse-t, a kínai fotóst, aki azután döntött úgy, hogy életmódot vált, hogy megszületett a kisfia. „Szerettem volna, ha apám minél több időt tölthet az unokájával, csakhogy a vállalkozása csődbe ment, a kudarc pedig a mindennapjaira is rányomta a bélyegét.”

Jesse egy Facebookra feltöltött videóban őszintén mesélt a közös fogyókúráról, illetve arról, milyen sokat változott édesapja a közös időtöltésnek köszönhetően. „Mióta az eszemet tudom, apámat hallgatag, magának való embernek ismertem. Mindig is nehezére esett nyíltan beszélni a problémáiról, ez pedig csak súlyosbodott, mikor tönkrement a cége.”

Jesse kendőzetlen őszinteséggel mesélt 53 éves apja depressziójáról: „Egész nap otthon ült, a telefonját nyomkodta, és bujkált a világ elől. Emellett rendszeresen ivott is. A családdal észrevettük, hogy egyenesen arányosan azzal, ahogy a reménytelenség átvette az irányítást az élete felett, a súlya is gyarapodásnak indult.”

Kép forrása: XY Jesse

A fotósnak a legnagyobb kihívást az jelentette, hogyan motiválja édesapját. „Először csak az étrendjén változtattunk, majd néhány héttel később elmentünk közösen egy edzőterembe. Néhány alkalom után elég magabiztos lett ahhoz, hogy már önállóan is eljárjon, sőt csatlakozott egy csoporthoz is, ahol rengeteg új barátot szerzett.” Jesse azt mondja, a változás már néhány hónap után is látszott: édesapja nemcsak jobb kedvű, de sokkal magabiztosabb lett.

„Az eredményei pedig az egész családot motiválni kezdték. Így szép lassan végül mindenki fogyni kezdett.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top