Életmód

Női ruhába bújt férfiak tartottak mesedélelőttöt egy általános iskolában

Egy bristoli általános iskolába drag queeneket hívott az igazgató meséket olvasni a gyerekeknek.

Az egyik bristoli általános iskolában a közelmúltban egy LGBTQ-egyesület aktivistái olvastak meséket a gyerekeknek. Például egy kutyáról, aki egész életében béka szeretett volna lenni. A női parókában és női ruhákban megjelent aktivistákkal szemmel láthatóan semmi bajuk sem volt a gyerekeknek, akik nagyon élvezték a felolvasást, és a meséken keresztül egy kicsit jobban megérthették, mit is jelent másnak lenni, mint a többség.

A drag queenként megjelenő aktivisták az iskola igazgatójának meghívására érkeztek, aki fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a másság fogalmával.

Minél fiatalabb életkorban találkoznak vele, annál elfogadóbbak lesznek a mássággal szemben felnőttkorukban

– magyarázta az igazgató.

Hasonlóan gondolkodnak az aktivisták is, akik nagyon örültek a lehetőségnek. Mint mondták, az ilyen kezdeményezések esélyt adhatnak arra, hogy az előítéletek ne öröklődjenek generációról generációra tovább.

Nagyon sok szülő is támogatta az igazgató bátor kezdeményezését, de persze olyanok is akadtak, akik felháborodott levelet küldtek az igazgatónak, hogy ilyen eseménynek helyet adott egy általános iskolában. 

(Forrás: Metro.co.uk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top