Életmód

Amerikát és a vallását is szereti az USA első hidzsábos riportere

Tahera Rahman korábban csak a színfalak mögött dolgozott producerként, most ő az első hidzsábot viselő riporter az amerikai televíziózásban.

„Egy részem azt gondolja, a gyűlöletnek adom meg magamnak, ha leveszem. Mert az emberek mindig ezzel kezdik: vedd le azt a rongyot a fejedről, és menj vissza oda, ahonnan jöttél” – magyarázza Tahera Rahman, az Egyesült Államok első hidzsábot viselő riportere.

A 27 éves riporter már kiskorától újságíró akart lenni, de sokáig félt, hogy a hidzsábja megakadályozza majd ebben. Tahera először csak a színfalak mögött, producerként dolgozott, nemrégiben azonban egy iowai csatornánál lehetőséget kapott arra is, hogy a kamera elé lépjen – úgy, ahogy van, hidzsábban. „Itt születtem, itt nőttem fel, viselem a hidzsábot, de ide tartozom. És jobb, ha megbarátkozol a gondolattal, mert ez az én Amerikám is” – nyilatkozta a tévés.  

Rahman egyrészt persze örül, hogy vallása miatt ilyen nagy figyelmet kapott, és bízik benne, hogy sok hidzsábot viselő nőnek segíthet, de reménykedik benne, hogy a jövőben inkább újságírói munkájára irányulhat a fókusz.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top