nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Tiltott összetevőt találtak a testépítőknek szánt termékben

Tiltott összetevőt találtak a testépítőknek szánt termékben

Nem engedélyezett összetevő miatt visszahívtak a forgalomból egy tengerentúlról származó, testépítőknek szánt élelmiszert. A termékben alfa-glicerilfoszforilkolin (GPC) található, ami az unióban nem lehet élelmiszerek alapanyaga, mert gyógyszernek minősül.
NLCafé
f Ajánlom

Az Egyesült Államokból származó, GPC tartalmú, testépítőknek szánt élelmiszer került forgalomba az Európai Unióban, amiből az unió 17 tagállamába, köztük Magyarországra, valamint Ukrajnába is adtak el. 

A Universal Animal PM nevű terméket a külföldi webshopok mellett hazai oldalakon is forgalmazzák. A terméket „anabolikus kiegészítőként” árulják, amely a leírás szerint segíti az elalvást és javítja az alvás minőségét, továbbá elősegíti a regenerációt és gyorsabb izomtömeg-növekedést ígér.

A termék azonosító adatai:

  • A termék neve: Universal Animal PM
  • Kiszerelés: 30 csomag/doboz
  • RASFF referenciaszám: 2018.0329

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint a GPC gyógyszerhatóanyag, amely ilyen módon nem kerülhet bele élelmiszerbe. A nem engedélyezett összetevőt tartalmazó készítmény fogyasztása kockázattal jár, összetétele veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét, ezért az uniós élelmiszerjog értelmében a tagállamokban nem forgalmazható.

A hivatal figyelmeztet arra is, hogy a GPC hatóanyag más, hasonló rendeltetésű termékekben is jelen lehet, ezért az összetevőket felsoroló címkék alapos ellenőrzését javasolják a fogyasztás előtt.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon