Életmód

Hogyan válasszunk elektromos fogkefét?

A szájápolási termékek piacán számos elektromos fogkefe érhető el, ezért nem könnyű a választás azok számára, akik először vásárolnak ilyen készüléket a manuális helyett. A Sencor összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat az ideális készülék kiválasztásához. „Általában akkor ajánlott elektromos fogkefét vásárolni, ha a fogak tisztításához szükséges körkörös mozgást nem tudjuk elég hatékonyan elvégezni manuális fogkefével. Vagy, ha rövid idén belül alapos tisztításra vágyunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

Tanulmányok szerint az elektromos fogkefe jóval eredményesebben tisztít a manuálishoz képest. Az elektromos változattal nem kell a fogakat sikálni, mert önműködően végzi el a lepedék eltávolítását. Legalább két percig tartó használatot követően a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni a fogzománcon, ezáltal elkerülhető a fogkőképződés, illetve a fogszuvasodás. Az elektromos fogkefe ugyanis eltávolítja a táplálkozással járó lerakódásokat, melyek a fogkő képződésének veszélyét hordozzák magukban. A fogkőben ugyanakkor olyan baktériumok telepedhetnek meg, amelyek elősegítik a rossz szájhigiénia és az ínysorvadás kialakulását, ennek következtében pedig akár el is veszíthetjük az egészséges fogakat.

„A megfelelő eredmény érdekében ajánlott elektromos, szónikus fogkefét választani. Ez megközelítőleg ugyanazt a mozgást végzi el, mint amit a kézi fogkefével végzünk fogmosás közben, csak sokkal hatékonyabban” – hangsúlyozta Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. A szónikus fogkefék a kefefej seprő mozgásával távolítják el a lepedéket. A sebesen mozgó kefeszálak egyszerűen félresöprik a fogakon és az ínyvonalon összegyűlt ételmaradékokat. Egy ilyen készülék keféje percenként akár 48 ezer sikáló mozgást is végezhet.

sencor, elektromos fogkefe

Az elektromos, szónikus fogkefék sokoldalúságát tükrözi, hogy használójuk többféle program közül választhat. A speciálisan beállított kímélő rezgőmozgásnak köszönhetően a fogíny is megfelelő ápolásban részesül a nélkül, hogy megsérülne, megelőzve ezzel a fogínysorvadást. „Javasolt a Quadpacer-technológiával rendelkező változatok mellett dönteni. Ezeknél egy időzítő 30 másodpercenként jelzi, ha a fogsor negyedének tisztítási ideje lejárt. Éppen ezért ezek a fogkefék rendkívül alapos tisztítást tesznek lehetővé” – hangsúlyozta a Sencor termékmenedzsere.

Az ideális készülék kiválasztásakor célszerű kényelmi szempontokat is figyelembe venni. Fontos lehet például, hogy ne kelljen túl gyakran tölteni a készüléket. „Szintén prioritás lehet, hogy rendelkezzen tápfeszültség kompatibilitással, akár USB-ről történő töltési lehetőséggel, hogy a hosszabb külföldi utazásokra is magunkkal vihessük” – tette hozzá a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top