Életmód

Egy európai felmérés szerint a miskolciak szeretik a legkevésbé a munkájukat

De Budapesten sem sokkal jobb a helyzet. A leginkább a graziak elégedettek a munkahelyükkel.

Európa 83 nagyvárosa közül Miskolcon a legelégedetlenebbek az emberek a munkájukkal – derült ki az Eurostat felméréséből. Magyarország negyedik legnépesebb városában mindössze 44 százalék mondhatja el magáról, hogy elégedett a munkájával. De nem teljesített sokkal jobban Budapest sem: a főváros a maga 49 százalékával hátulról a harmadik lett Miskolc és Athén után.

A lista élén két osztrák város végzett, Graz (85%) és Bécs (79%). A dobogóra még Koppenhága fért fel, ahol a helyiek 78 százaléka vallotta magát szakmailag elégedettnek.

A miskolciak mindössze 10 százaléka érzi magát nagyon elégedettnek a munkahelyén. Ez a szám a budapestiek körében sem sokkal magasabb: mindössze 11 százalék.

A magyarországi számok akkor sem voltak sokkal jobbak, amikor az embereket arról kérdezték, mennyire könnyű állást találni a lakhelyükön. A miskolciak mindössze 1 százaléka mondta, hogy nagyon könnyű munkát találni Miskolcon, Budapesten ez a szám már 5 százalék. Miskolcon 55 százalék, Budapesten pedig 29 százalék mondja azt, hogy egyáltalán nem könnyű munkát találni az adott városban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top