Életmód

Nem mindenkinek emel 20 százalékkal a Lidl

A targoncások fizetése 5 százalékkal sem nőtt a Lidl-nél, a cég annak ellenére emelt, hogy nem lett volna kötelező.

Itt az NLCafén is olvashattatok arról, hogy izmos béremelést jelentett be a Lidl, március 1-jével átlagosan 20 százalékkal emeli a 8 órás munkaidőben dolgozó bolti és raktári fizikai munkavállalók, valamint az üzletvezetők bérét.

Most az Index arról ír, hogy az összes bérkategóriát figyelembe véve jön ki a 20 százalékos átlag, egyébként a béremelések mértéke 4,55 százaléktól 32,51 százalékig terjed. A nagyvárosi komissiózók és targoncások egyik bérkategóriában például csak 4,55 és 4,86 százalékos emelést kaptak, míg a vidéki települések bolti dolgozói egy kategóriában 24,29; a nagyvárosi komissiózók egyik kategóriájában pedig csaknem 36 százalékos volt az emelés mértéke.

Dulin Judit, a Lidl HR-vezetője azt is elmondta az Indexnek, hogy a munkakörökre vonatkozóan azért így számoltak átlagokat, mert a Lidl nemzetközi kötelezettségei alapján ezekben a bérkategóriákban nem lett volna kötelező bért fejleszteniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top