Életmód

Láthatósági mellényt adtak a szünetben az autista kisfiúra – anyukája kiborult

A 42 éves, ötgyerekes anya azt mondja, neki senki, egy szóval nem mondta, hogy gyermekét ilyen módon fogják megkülönböztetni osztálytársaitól. Szerinte a módszer egyszerűen gusztustalan.

„Ez nagyon gáz, durva diszkrimináció!” – nyilatkozta a dühöngő édesanya, Joanne Logan, a Daily Mail című brit bulvárlapnak. Hozzátette, hatéves, autista gyermeke először múlt csütörtökön jött haza azzal az iskolából, hogy két óra között, a szünetekben mellényt adnak rá, hogy meg tudják őt különböztetni a többi gyerektől.

Azt hittem rosszul hallok, annál is inkább, mert korábban egyetlen szóval, egyetlen szülői értekezleten sem említette nekem senki, hogy ilyesmit terveznek. Gusztustalan ez az egész, ráadásul nagyon megbántották a fiamat is, mert mint kiderült, Charlie az egyetlen diák, akinek ilyen mellényt kell hordania.

Az ötgyerekes anyuka elárulta, miután autista kisfia elmondta neki, mi történt, azt tanácsolta neki, hogy többet még a tanárai kérésére se húzza fel a mellényt. „Azt mondtam neki, ha meg akarják emiatt büntetni, mondja meg a tanárnőnek, hogy én mondtam neki, és ha ellenkeznek, nyugodtan hívjanak fel engem.”

Az ügyben nyilatkozott a szóban forgó Cherry Lane Primary School szóvivője is, aki elmondta, azért adták az autista kisfiúra a láthatósági mellényt, mert oktatói nagyon aggódtak a biztonságáért. „Nem Charlie az egyetlen, akire az iskola története során ilyen mellényt adtunk. Már több diákunk hordott ilyen mellényt például a játszótéren, elsősorban a biztonsága érdekében” – mondta a szóvivő, aki biztos benne, hogy a mellényről időben szóltak Charlie édesanyjának is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top