nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Szörnyű adatok arról, hányan fagytak meg Magyarországon

Szörnyű adatok arról, hányan fagytak meg Magyarországon

A fagyhalál magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a 185-öt. Csak az utóbbi négy napban 21-en haltak meg kihűlés miatt.
NLCafé
f Ajánlom

Négy nap alatt 21-en fagytak meg Magyarországon a vasárnaptól szerdáig tartó időszakban – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF).

Többségük fűtetlen lakásban hűlt ki, vagy a kórházban, miután már nem tudtak rajtuk segíteni. Az áldozatok többsége magára maradt, idős, beteg vagy mélyszegénységben élő ember volt.

A fagyhalál magyarországi áldozatainak száma február végére elérte a 185-öt. Csak február közepe óta pedig 36-an szenvedtek rendkívüli kihűléses halált.

A rendkívüli hideg Európában is szedi az áldozatait. Az MSZF adatai szerint kedden és szerdán csaknem 200-an hűltek ki az unió országaiban, közülük 140-en a kelet-európai tagállamokban, illetve Ukrajnában. A nyugat-európai áldozatok többsége hajléktalan bevándorló volt.

Ahogy sok más civil szervezet, az MSZF is arra kéri a lakosságot, hogy a hidegben segítsen a magukra maradt embereken, adjanak nekik tüzelőanyagot, vagy biztosítsanak meleg helyet, ahol át tudják vészelni a hideget.

Játssz velünk egy kényeztető holt-tengeri ajándékcsomagért!
Azok között, akik helyesen válaszolnak kérdéseinkre, egy különleges kényeztető-bőrápoló csomagot sorsolunk ki!
NYERNI AKAROK!

Megosztás Facebookon