Életmód

„A legfontosabb a gyerekek gyógyítása” – újra dolgozik a sátoraljaújhelyi főorvos

Abdul Gafor Faris csak néhány napig nem dolgozott családi okok miatt, de az orvoshiány akkora az intézményben, hogy leállt a gyerekosztály, és a 80 kilométerre lévő Miskolcra kellett vinni a gyerekeket.

Újra dolgozik az a sátoraljaújhelyi gyerekorvos, akinek háromnapos távolléte miatt szünetelt a gyermekellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban, mert annyira kevés az orvos az intézményben.

Az első hírek arról szóltak, hogy a főorvos utolsóként felmondott az osztályon, aztán később kiderült, hogy csupán családi okok miatt nem dolgozott néhány napig. Az orvoshiányt azonban jól jellemzi, hogy távolléte idején a 15 ezres kisváros gyerekeit a 80 kilométerre lévő miskolci megyei kórházban fogadták.

Számomra a legfontosabb a gyerekek gyógyítása, az ilyen ügyekkel igyekszem nem foglalkozni

– válaszolta a Magyar Nemzetnek Abdul Gafor Faris. A távozásáról szóló pletykák után ugyanis egyik kollégája azt írta: „Migránshiszti”, ami hatalmas felháborodást okozott. A lap azt írja, Faris csaknem 20 éve áll a kórház alkalmazásában, és az intézményben minden szülő a védelmére kelt.

A kórház most helyettesítésekkel és átszervezéssel hosszabb távra tudta stabilizálni a csecsemő- és gyermekellátás biztonságát, de további szakorvosokra lenne szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top