nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Borítékot adott az orvosnak, rendőrségi ügy lett belőle

Borítékot adott az orvosnak, rendőrségi ügy lett belőle

Meg akarta kenni az orvost egy 46 éves nő, de az orvos nem fogadta el a pénzt, hanem feljelentést tett.
NLCafé
f Ajánlom

B. Anikót a bíróság korábbi bűncselekményei miatt közérdekű munka végzésére ítélte. A munkavégzés feltétele egy orvosi alkalmassági vizsga. Amennyiben valaki egészségügyi okból alkalmatlan minősítést kap, a büntetés letöltésétől eltekint a hatóság – írja a police.hu.

Anikó jól tudta ezt, ezért a 2017. november végi vizsgálati időpont előtt felkereste a vizsgálatot végző orvost, és egy feltehetőleg pénzt tartalmazó borítékot nyújtott át neki. Cserébe azt kérte, hogy a közelgő vizsgálaton találja őt alkalmatlannak a közmunkára.

Az orvos a kérést elutasította, a borítékot visszaadta, majd a nőt távozásra szólította fel. A történtekről értesítette a Kormányhivatalt, az pedig az illetékes ügyészségen kezdeményezte a közérdekű munka letöltendő szabadságvesztésre történő átváltását, továbbá vesztegetés miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A 46 éves nő ellen indított eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Megosztás Facebookon