Életmód

Borítékot adott az orvosnak, rendőrségi ügy lett belőle

Meg akarta kenni az orvost egy 46 éves nő, de az orvos nem fogadta el a pénzt, hanem feljelentést tett.

B. Anikót a bíróság korábbi bűncselekményei miatt közérdekű munka végzésére ítélte. A munkavégzés feltétele egy orvosi alkalmassági vizsga. Amennyiben valaki egészségügyi okból alkalmatlan minősítést kap, a büntetés letöltésétől eltekint a hatóság – írja a police.hu.

Anikó jól tudta ezt, ezért a 2017. november végi vizsgálati időpont előtt felkereste a vizsgálatot végző orvost, és egy feltehetőleg pénzt tartalmazó borítékot nyújtott át neki. Cserébe azt kérte, hogy a közelgő vizsgálaton találja őt alkalmatlannak a közmunkára.

Az orvos a kérést elutasította, a borítékot visszaadta, majd a nőt távozásra szólította fel. A történtekről értesítette a Kormányhivatalt, az pedig az illetékes ügyészségen kezdeményezte a közérdekű munka letöltendő szabadságvesztésre történő átváltását, továbbá vesztegetés miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A 46 éves nő ellen indított eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top