Életmód

Hamupipőke alkatát próbálják elérni a legújabb durva diétatrenddel

A legújabb diétatrend szerint egy rajzolt Disney-hercegnő irreális arányainak kellene megfelelnünk, ez pedig nemcsak baromság, de nagyon veszélyes is.

Elméletben persze mindenki szeretne a karcsú, darázsderekú Disney-hercegnőkre hasonlítani, de már sokszor levezették nekünk, hogy a rajzolt hercegnők testarányainak semmi közük a valósághoz. Épp ezért nagyon felelőtlen az új diétaőrület, a „Hamupipőke-alkat”, melynek lényege, hogy az ember Hamupipőke rajzfilmtestéhez próbálja igazítani a saját hús-vér alakját.

Az eszement diétához egy számítás is van: emeljük négyzetre a magasságot, így például egy 1,65 méter magas lány esetében 2,72-t kapunk, majd ezt szorozzuk be a bűvös számmal, 18-cal (ki tudja, miért?), és már meg is kapjuk az áhított Hamupipőke-tömeget kilóban, ez esetben 49 kilót…

Természetesen a netes őrületet egyetlen szakértő sem hagyta jóvá, és józan ésszel sem nehéz belátni, hogy teljesen irreális elvárásokat támaszt. A Hamupipőke-alkat ennek ellenére ijesztően terjed a neten, főleg Ázsiában, ezért fontos felhívni a figyelmet, hogy senki ne próbálkozzon a minden tudományos alapot nélkülöző számítás szerint fogyni.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top