Életmód

Országos WC-papír-hiány ütötte fel a fejét Tajvanon

Egyszerre csak hiánycikk lett a toalettpapír Tajvanon, miután a lakosság a WC-papír drágulásától tartva felvásárolta a szigetország teljes készletét.

Sáskaként rohanták le a tajvaniak a közértéket és a kisebb-nagyobb boltokat, hogy bespájzoljanak toalettpapírból. A rohamot az váltotta ki, hogy a szigetország WC-papír-gyártói jelezték a kereskedőknek, hogy a nyersanyag globális drágulása miatt márciusban 10-30 százalékkal is emelkedhetnek az árak.

Ez a hír a lakossághoz már úgy jutott el, hogy általános toalettpapír-hiány várható az országban, így a megijedt vásárlók gyorsan fel is vásároltak minden WC-papírt, amit csak találtak az üzletekben.

A BBC-nek nyilatkozó gazdasági minisztériumi munkatárs szerint a tavalyi kanadai erdőtüzek, illetve a brazíliai piacon támadt nehézségek miatt a vécépapír-alapanyag tonnánkénti ára 650 dollárról 800 dollárra emelkedett. A gyártók szerint nem kizárt, hogy akár 50 százalékkal is drágulhat a toalettpapír Tajvanon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top