nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Meghalt egy ötéves asztmás kislány, mert tíz perc késés miatt hazaküldte az orvos

Meghalt egy ötéves asztmás kislány, mert tíz perc késés miatt hazaküldte az orvos

Az orvos anélkül küldte haza az ötéves Ellie-May Clarke-ot, hogy egyáltalán belenézett volna a leleteibe. Pedig akkor egyértelmű lett volna, hogy életveszélyes asztmás roham alakulhat ki nála.
NLCafé
f Ajánlom

Meghalt egy ötéves kislány, miután egy orvos vizsgálat nélkül hazaküldte, mert 10 percet késett a megbeszélt időpontról – írja a Daily Mail.

Ellie-May Clark súlyos asztmás rohammal érkezett a dél-walesi Newportban található klinikára az édesanyjával. Ám az orvos anélkül küldte haza, hogy egyáltalán belenézett volna az orvosi leleteibe. Pedig a korábbi vizsgálatok megállapították, hogy a kislánynál fennáll az életveszélyes asztmás roham veszélye, és ezért intenzív ellátást igényel.

A 26 édesanya otthon lefektette a kislányt, és azt tervezte, hogy másnap visszamennek az orvoshoz. Ám este fél 11 körül Ellie-May már nem lélegzett. Kihívták a mentőket, de már nem tudták megmenteni.

Az eset még 2015-ben történt, ám most tartották az ügy tárgyalását. Az 54 éves orvos elismerte: elfogadhatatlan volt, hogy a papírjai ellenőrzése nélkül hazaküldte a gyereket.

A vizsgálat során a halottkém azt közölte: Ellie-May halálában közrejátszott, hogy nem kapta meg a potenciálisan életmentő kezelést.

Játssz velünk egy kényeztető holt-tengeri ajándékcsomagért!
Azok között, akik helyesen válaszolnak kérdéseinkre, egy különleges kényeztető-bőrápoló csomagot sorsolunk ki!
NYERNI AKAROK!

Megosztás Facebookon