Életmód

Meghalt egy ötéves asztmás kislány, mert tíz perc késés miatt hazaküldte az orvos

Az orvos anélkül küldte haza az ötéves Ellie-May Clarke-ot, hogy egyáltalán belenézett volna a leleteibe. Pedig akkor egyértelmű lett volna, hogy életveszélyes asztmás roham alakulhat ki nála.

Meghalt egy ötéves kislány, miután egy orvos vizsgálat nélkül hazaküldte, mert 10 percet késett a megbeszélt időpontról – írja a Daily Mail.

Ellie-May Clark súlyos asztmás rohammal érkezett a dél-walesi Newportban található klinikára az édesanyjával. Ám az orvos anélkül küldte haza, hogy egyáltalán belenézett volna az orvosi leleteibe. Pedig a korábbi vizsgálatok megállapították, hogy a kislánynál fennáll az életveszélyes asztmás roham veszélye, és ezért intenzív ellátást igényel.

A 26 édesanya otthon lefektette a kislányt, és azt tervezte, hogy másnap visszamennek az orvoshoz. Ám este fél 11 körül Ellie-May már nem lélegzett. Kihívták a mentőket, de már nem tudták megmenteni.

Az eset még 2015-ben történt, ám most tartották az ügy tárgyalását. Az 54 éves orvos elismerte: elfogadhatatlan volt, hogy a papírjai ellenőrzése nélkül hazaküldte a gyereket.

A vizsgálat során a halottkém azt közölte: Ellie-May halálában közrejátszott, hogy nem kapta meg a potenciálisan életmentő kezelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top