nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Meghalt a legidősebb olimpiai bajnok

Meghalt a legidősebb olimpiai bajnok

Százévesen elhunyt a bahamai Sir Durward Knowles, aki közel két éven keresztül volt a legidősebb élő olimpiai bajnok. Halálával a nyári játékokon bajnokok között jelenleg a 97 esztendős Keleti Ágnes a legidősebb.
NLC/MTI
f Ajánlom

Az olimpiai és világbajnok vitorlázó, Durward Knowles a múlt hét elején került kórházba, és szombaton veseelégtelenségben hunyt el.

Knowles 1917. november 2-án született Nassauban. Nyolc olimpián vett részt, legutóbb 1988-ban Szöulban, amikor a megnyitón ő vitte a bahamai zászlót. Első olimpiáján, 1948-ban Londonban még brit színekben indult, azonban nyolc évvel később, Melbourne-ben már a bahamai csapat tagjaként lett bronzérmes csillaghajóban. Szülőhazája első olimpiai érmét szerezte Sloan Farrington társaként. Tokióban ugyancsak abban a hajóosztályban olimpiai aranyérmes lett.

Sir Durward Knowles és Fülöp herceg (forrás: picbon.com)

Fülöp herceg és Sir Durward Knowles egy régi képen (forrás: picbon.com)

Knowles előtt Tarics Sándor volt a legidősebb élő olimpiai bajnok, a magyar vízilabdázó 102 évesen, 2016 májusában hunyt el. Jelenleg a 97 éves Lydia Wideman a legidősebb olimpiai bajnok, a finn síelőnő közel nyolc hónappal született korábban, mint az ötszörös aranyérmes tornász, Keleti Ágnes. A legidősebb élő olimpiai érmes a 98 éves svéd atléta, Folke Alnevik, a legidősebb élő olimpikon pedig a 103 éves amerikai kajakos, John Lysak.

Játssz velünk egy kényeztető holt-tengeri ajándékcsomagért!
Azok között, akik helyesen válaszolnak kérdéseinkre, egy különleges kényeztető-bőrápoló csomagot sorsolunk ki!
NYERNI AKAROK!

Megosztás Facebookon