Életmód

Időjárás: csütörtökig kemény fagyok várhatóak, mínusz 20 fok is lehet

A Kékestetőn mért mínusz 17 fok csak a kezdet volt, az időjárás a következő napokban sem lesz kegyesebb hozzánk.

Tél tábornok megrázta magát, és elsöprő rohamot vezényelt – reméljük, a télen az utolsót. Most viszont nem viccel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga figyelmeztetést adott ki az ország nyugati és északi megyéire, ahol erős hófúvásokra lehet számítani. Van, ahol az éjszakai hőmérséklet -15 fok alá is süllyedhet.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire -14 és -7 fok között alakul, a havas, gyengén felhős, szélvédett tájakon néhol -15 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet -8 és -1 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő. Kedden több helyen várható havazás. Helyenként megerősödik a szél, ami a hóval borított tájakon hófúvást okoz. A minimum-hőmérséklet -15 és -8, a maximum-hőmérséklet -9 és -3 fok között alakul.

Egyes nők, Michelle Williams (forrás: GHE)

Michelle Williams az Egyes nők című filmben (forrás: GHE)

Szerdán is több helyen várható havazás, hózápor, és többfelé megélénkül a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -17 és -8, a legmagasabb hőmérséklet -9 és -3 fok között valószínű. Csütörtökön, március elsején kezdetben napos idő lesz, majd délutántól délnyugat felől ismét egyre többfelé várható havazás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban általában -16 és -10 fok között alakul a hőmérséklet, de a gyengén felhős, havas tájakon mínusz 20 fok alatti értékek is előfordulhatnak. Napközben -6 és -1 fok közé melegszik a levegő. 

Péntektől egy kicsit jobb idő lesz, fagypont körüli hőmérsékletekkel. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a következő napokban fogyasszon mindenki sok meleg folyadékot, és ha a szabad levegőn van, akkor mozogjon minél többet, hogy elkerülje a kihűlést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top