Életmód

Háromlábú kutyája mentette meg az öngyilkosságtól

A kutyus a legsötétebb pillanatból hozta vissza az életbe a gazdiját.

Számos kutatás bizonyította már, hogy egy kutya vagy kisállat tartása nemcsak a testi, hanem a mentális egészségünkre is jótékony hatással bír. Az 51 éves Michaela Field azonban többet is köszönhet kutyusának, mint a lelki nyugalmát: egyenesen az életével tartozik kedvencének. 

A nő csontritkulással, poszttraumás stresszel, klausztrofóbiával, valamint tömegiszonnyal él együtt. Nicky nevű, háromlábú kutyája már hat éve segíti a mindennapjait, mióta örökbe fogadta egy menhelyről. Természetesen azonban a kutyus sem tudja beragyogni az összes sötét pillanatot, ami egy súlyos mentális betegséggel küzdőt fenyeget.

Michealát egy nap olyan mély örvény ragadta magával, hogy elhatározta, véget vet az életének. A kanapén ült, készen, hogy felvágja az ereit, mikor a kutya jó erősen karon rúgta. A rúgás kibillentette a nőt a pillanatból, és visszahozta az életbe. Ezután a kutyus percekig bámult mélyen a szemébe, gazdija pedig rájött, ha valakiért, érte érdemes a világon maradni. 

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top