nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Táblára rajzolt monitoron oktatja diákjait számítógép-használatra a ghánai tanár

Táblára rajzolt monitoron oktatja diákjait számítógép-használatra a ghánai tanár

Egy fiatal ghánai férfi nem hajlandó beletörődni országa elmaradottságába, ezért számítógép híján táblán mutogatja diákjainak, hogy mit hol fognak megtalálni egy monitoron.
nlc
f Ajánlom

Owura Kwadónál valószínűleg kevés elkötelezettebb tanár létezik. A fiatal afrikai férfi Ghána rurális, technikailag legelmaradottabb részein oktat számítógép-használatot a diákjainak. Mivel ehhez nem áll rendelkezésére számítógép, csak saját vizuális és rajzkészségére számíthat.

Táblára rajzolja fel a gyerekeknek, hogy néz ki egy számítógép és melyik alkalmazás hol található rajta. Azt mondja, a módszere működni látszik, a gyerekek nagyon élvezik az óráit. Persze az lenne a legjobb, ha minél hamarabb igazi számítógépen is kipróbálhatnák a tanultakat, amire most már minden esélyük megvan. Mert miután bejárta a Facebookot az informatikai ismereteket krétával oktató tanár képe, rengeteg felajánlás érkezett számítógépek vásárlására. Így a ghánai tanárnak és a segítőkész embereknek hála még talán a környékbeli iskolákba is fog jutni belőle.

(Forrás: Boredpanda)

Megosztás Facebookon