Életmód

Egykori osztálytársa faragott fess üzletembert a drogfüggő hajléktalanból

Ha nincs Wanja, a kenyai Patrick Hinga talán még most is az utcán élne. De szerencsére volt, így az egykor zavart, csontsovány és függő fiúra ma már rá sem ismerni. Mutatjuk a képeket a döbbenetes átalakulásról.

A kenyai srác, Patrick Hinga élete azután siklott ki jó időre, mikor kicsapták a középiskolából, mert titokban dohányzott, és füvet is szívott. Patrick innentől kezdve negatív spirálba került, amiből csak édesanyja próbálta kimenteni őt – hiába. Ahogy az az SDE cikkéből kiderül, a függő fiút édesanyja többször is megpróbálta bejuttatni az elvonóra, Patrick azonban minden alkalommal megszökött onnan.

hajléktalan drogfüggő osztálytárs

Kép forrása: Bored Panda

„Emlékszem állandóan panaszkodott. Nagyon zavart, hogy az orvosok úgy kezelték, mintha mentális problémája lett volna, a függőségével viszont senki sem foglalkozott. Ezért szökött meg újra és újra, hogy olyan segítséget találjon, ami tényleg használ, ám a függőség mindig erősebbnek bizonyult nála” – nyilatkozta édesanyja, Nancy, akit a környékbeliek egy időben „mama wa wazimu”-nak, vagyis az őrült férfi anyjának nevezték.

hajléktalan drogfüggő osztálytárs

Kép forrása: Bored Panda

Az egyik szökése után Patrick végül világgá ment; egyedül járta Nairobi utcáit, ott is aludt, amikor pedig nem drogozott, akkor a következő adagjáért koldult. Egyik alkalommal így botlott bele egyik korábbi osztálytársába, Wanjába. A fiatal lány alig ismerte meg a teljesen lecsúszott fiút, ám mikor rájött, ki is ő valójában, eldöntötte, segít neki.  

Wanja először beszélgetni kezdett a fiúval, aki egy őszinte pillanatában elmondta neki, hogy újra szeretné kezdeni az életét; hogy nem szeretne többet hajléktalan lenni, és dolgozni akar. Osztálytársa ezek után bejuttatta egy rehabilitációs központba, amit teljes egészében olyan adományokból fizetett, amit a közösségi médián keresztül gyűjtött Patricknak. És ezzel még nem volt vége a közös történetüknek.

hajléktalan drogfüggő osztálytárs

Kép forrása: Bored Panda

Az egykori osztálytárs ugyanis abban is segített a lábadozó fiúnak, hogy elindítsa saját vállalkozását: egy üzletet Hinga’s Store néven. „Nem tudom elmondani, milyen hálás vagyok Wanjának a második esélyért, amit tőle, neki köszönhetően kaptam. Úgy érzem magam, mintha új ember lennék” – mondja Patrick, akinek nemcsak az élete, hanem a külseje is döbbenetesen átalakult. Szinte rá sem lehet ismerni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top