Életmód

Rengetegen hagyják el Angliát a brexit miatt

Egyre kevesebb uniós állampolgár érkezik az országba, ám az EU-n kívülről többen költöznek oda, így még mindig jócskán pozitív a bevándorlási mérleg.

Tízéves csúcsot döntött az Egyesült Királyságot elhagyó uniós polgárok száma – derült ki a brit statisztikai hivatal legfrissebb adataiból. A 2017 szeptemberéig tartó egyéves időszakban 130 ezren távoztak az országból, és 220 ezer volt az érkezők száma.

A brexit előtti időszakban 240-280 ezren érkeztek, és 100 ezernél kevesebben mentek el. A 90 ezres nettó bevándorlás ötéves mélypontnak számít – írja a Hvg.hu.

Összességében azonban még mindig rengetegen, 244 ezren érkeznek az Egyesült Királyságba. Ennek az az oka, az unión kívülről többen költöztek az országba. A 285 ezer érkezővel szemben 80 ezer távozó áll.

Ebben az is közrejátszhat, hogy a cégek már nem találnak elegendő uniós dolgozót, így az EU-n kívül keresnek. Ezt támasztja alá az is, hogy az unióból egyre kevesebben érkeznek munkavállalási céllal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top