nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Meghalt Billy Graham

Meghalt Billy Graham

Állítólag több mint 3,2 millióan tértek meg a hitszónok hatására, és közreműködött abban is, hogy hazakerült a Szent Korona.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Kilencvenkilenc éves korában meghalt Billy Graham amerikai hitszónok, a huszadik század egyik legnagyobb hatású evangelistája, aki óriási tömegek előtt tartott szónoklatokat – írja a Hvg.hu.

Tizenhat évesen tért meg, miután meghallgatott egy utazó prédikátort, 1939-ben avatták lelkésszé. Pályafutása alatt mintegy 210 millió ember előtt prédikált, stábja szerint több mint 3,2 millióan tértek meg a tevékenységének hatására.

Az ötvenes évektől az amerikai polgárjogi mozgalom támogatója lett, meghívta Martin Luther Kinget, hogy közösen szónokoljanak. Később ő volt az, aki kifizette az óvadékot, és kihozta a letartóztatott Kinget a börtönből.

Magyar szempontból fontos esemény, hogy Graham közreműködött a Szent Korona 1978-as hazajuttatásában.

Több amerikai elnökkel szoros kapcsolatot ápolt, a többi között Eisenhowerrel, Trumannel, Johnsonnal, Nixonnal és Obamával is.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon