Életmód

Így reagálnak a járókelők, ha túlsúlyos embert látnak – megdöbbentő fotósorozat

Érdekes társadalmi kísérlet, szomorú eredménnyel.

Haley Moris-Cafiero fotós megszokta, hogy a figyelem középpontjába kerül, még akkor is, ha az égvilágon semmi feltűnőt nem tesz. A nő jelentős túlsúllyal küzd, évek óta tartó étkezési zavarainak és pajzsmirigy-túlműködésének következtében. 

A fotós úgy érezte, érdemes lenne megörökíteni azokat a hétköznapi, mégis abszurd pillanatokat, mikor az utcán vagy a strandon sétálva, megbámulják az emberek. És mielőtt még bosszúra gyanakodnánk, ilyen indíttatásról szó sincs: „nem haragból csinálom. Azt gondolom, ez egy érdekes társadalmi kísérlet” – mondja Moris-Cafiero. 

Az interneten megoszlanak a vélemények a projektről: sokan úgy gondolják, nem lehet egyértelműen megítélni az emberek reakcióit, melyben valójában lehet, hogy semmi ítélkezés vagy cikizés nincs. Mindenesetre érdekes belegondolni, vajon miért olyan nagy szám egy túlsúlyos ember, és miért nem a saját dolgukkal foglalkoznak a járókelők – és vajon mikor fog megváltozni ez az attitűd, ha változhat valaha.

boredpanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top