Életmód

88 éves bácsi védte meg a nőt a rablóbandától

Az öttagú rablóbanda egy nő táskáját akarta elrabolni. Szerencsére azonban arra járt a 88 éves háborús veterán.

Késsel felfegyverkezett, öttagú rablóbanda támadt egy fiatal nőre múlt hónapban, a london Kentish Town városrészben. A bűnözők a nő táskáját akarták elrabolni. A nő sikolyát meghallotta a 88 éves, egykori kommandós John Nixon. Először a rablókra kiabált, hogy hagyják békén a nőt, mire azok felé fordultak és közölték, hogy akkor majd az ő pénzért veszik el. „Nem fogjátok” – válaszolta Nixon. A nőnek közben sikerült elmenekülnie.

Az egyik támadót egy jól irányzott ütéssel ártalmatlanította, úgy hogy az félig elvesztette az eszméletét. Ám egy másik bandatag ekkor késsel rontott az idős emberre, aki, miközben lefegyverezte őt, szerzett néhány szúrt sebet, melyek azonban szerencsére nem voltak súlyosak.

A rablóbanda végül üres kézzel rohant el a helyszínről.

„A félelem nem szerepel a szótáramban” – mondta Nixon, aki élete során többször is közel járt a halálhoz. 1950 és 53 között a koreai háborúban harcolt, miután pedig leszerelt, testőrként teljesített szolgálatot az Orvosok Határok Nélkül jótékonysági szervezet tisztviselői mellett. Egyszer egy kígyómarást is túlélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top