Életmód

„Minden test úgy gyönyörű, ahogy van” – mondja a közel 200 kilós plus size férfimodell

Két évvel ezelőttig Arcadio Del Valle csak egy átlagos fickó volt. Aztán felkérték, hogy modellkedjen az egyik ismert plus size márkának, onnantól kezdve pedig a feje tetejére állt az élete.

„Amikor megkerestek azzal, hogy legyek én az egyik modellje a világ első plus size férfi divatmárkájának a New York-i divathéten, azt hittem, rosszul hallok” – kezdi történetét Arcadio Del Valle, aki két évvel ezelőttig egy teljesen átlagos plus size fickó volt, teljesen átlagos élettel. A Yahoo News kérdésére elmondta, hezitált, mielőtt igent mondott a felkérésre. „Közel 200 kiló vagyok, szóval nem az a klasszikus modellalkat” – mondja, majd hozzáteszi, végül csak sikerült meggyőznie magát.

A 30 éves férfi modellpályája ezután repülőrajtot vett: egymás után kapja a felkéréseket, és mára szinte a világ összes nagyobb kifutóján megfordult már. Arcadio azonban nem ezért hálás a sorsnak. „Azzal, hogy plus size férfimodell lettem, esélyt kaptam, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a pozitív testkép nemcsak a nők életében, de a férfiakéban is legalább annyira fontos.”

Arcadio azt mondja, először ő is félt felvállalni magát: félt a reakcióktól, a kritikáktól, a gyalázkodó kommentektől. „Álmomban se gondoltam volna, hogy plus size modellként ilyen sok szeretetet és támogatást kapok majd az emberektől. És nem csak a nőktől! Rengeteg férfi írt nekem, hogy megköszönje, hogy kiállok értük, és hogy megtanítottam őket, hogy csak akkor érzik majd igazán jól magukat a bőrükben, ha elfogadják magukat.”

Arra a kérdésre, hogy mit üzenne azoknak a férfitársainak, akiknek nehezükre esik elfogadni magukat, Arcadio azt válaszolta: „Azzal kezdődik, hogy elkezdesz nem aggódni azon, mit gondolnak rólad mások. Ha ugyanis állandóan emiatt aggódsz, akkor úgy is viselkedsz, ahogy szerinted ők elvárják. És akkor nem magadat adod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top