Életmód

Újragondolták a hólapátot, így már nem kín a hóhányás

Pár okos ötlettel még akár élvezetes is lehet a hólapátolás. De vajon miért nem gondolt még erre senki?

Az Alpha Shovel nevű hólapát első ránézésre nem tűnik világrengető újdonságnak, pedig, ha valakivel előfordult már, hogy a bejárattól a kertkapuig vezető utat hosszú órákon át tartó lapátolással tudta csak megtisztítani, mindjárt értékelni fogja a fejlesztéseket.

Az Alpha Shovel ugyanis már eleve valamivel hosszabb, mint hagyományos társai: több mint 50 centis lapjára rengeteg hó fér rá. A 30 centinél is magasabb oldalfal pedig megakadályozza, hogy egy óvatlan mozdulatnak köszönhetően lepotyogjon a matéria, amit éppen el szeretnénk takarítani az útból.

Fogazott élét könnyen bele lehet vágni, még a legkeményebbre fagyott jégbe is, ezért elég egyetlen jól irányzott suhintás és máris úgy csusszan keresztül az összetömörödött havon, mint kés a vajon.

A könnyű tárolhatóság és a hordozhatóság érdekében ráadásul összecsukható a nyele, így nem foglal túl sok helyet, akár az autó csomagtartójába is bedobhatjuk, ha kemény téli napok elé nézünk. Kétféle nyél is tartozik hozzá, attól függően, hogy ki melyik markolatot részesíti előnyben.

Hátránya, hogy nem túl olcsó: 109 dollárért, vagyis közel 30 ezer forintért lehet megvásárolni. Ennyiért lehet, hogy legfeljebb nagyobb intézményeknek, például stadionoknak érheti meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top