Életmód
Szponzorált tartalom

Amiért csak imádni lehet a lattét

Ha a rabja vagy, tudod miért rajonganak annyian érte. Ha pedig még nem a kedvenced, akkor tégy egy próbát és készítsd el magadnak a világ legfinomabb lattéját.

A kávé szerelmeseinek egyáltalán nem újdonság, ha azt mondjuk, meginni egy frissítőt nem csupán egy egyszerű folyamat, hanem rituálé is. A tökéletes ital ugyanis ideális körülmények között maga a megváltás – legyen szó a reggeli ébredés utáni homályos percekről, egy húzós délelőtti munka utáni újratöltődésről, egy kellemes ebéd lezárásáról vagy akár a délután méltó megkoronázásáról. Míg sokan a jól berögződött szokás szerint az erős feketét bolondítják cukorral, tejjel, leginkább egyszerűen, hétköznapi módon, addig egyre többen fedezik fel a kávéban rejlő végtelen lehetőséget: a fekete nedű aromája, zamata ugyanis kitűnő alapként szolgál számtalan kávékülönlegességhez, olyanokhoz is, amelyekről talán nem is gondolnánk, hogy a szívünkbe lophatják magunkat.

Ahogyan a puding próbája az evés, a kávé próbája az ivás – bármennyire unalmas és elcsépelt is ez a mondás. Bár érthető, hogy a megszokott ízek megnyugvást hoznak és ritmust visznek az életünkbe, az újdonságok viszont olyan új lehetőségeket hordoznak, amelyeket – ha más nem, legalább egy próba erejéig – mindenképpen érdemes megélnünk. Ezért ha feketén iszod a kávét, ha nem, valamit tudnod kell: egy isteni latte a legerősebb kávék szerelmeseit is képes megtéríteni. A caffé latte ugyanis több mint kávé: a forró kávé és a gőzölt tejhab olyan találkozása, amelyikből eredendően csak csoda születhet. Nem, ez nem egy egyszerű tejes kávé: a krémes latte télen felmelegít, a jeges latte nyáron frissít. Ami pedig a legjobb benne, hogy nemcsak kávézókban juthatunk hozzá, hanem otthon is elkészíthetjük a saját és a barátaink legnagyobb örömére.

Amire szükséged van a latte elkészítéséhez:

  •  magas falú pohár
  •  egy adag kávé – lehetőleg arabicából főzve
  •  2-2,5 dl tej
  •  méz, cukor vagy édesítő
  • kakaópor vagy fahéj

A folyamat nagyon egyszerű: főzd meg a kávét, majd öntsd egy magas falú pohárba. A gőzölt tejet rakd a kávéhoz, ha szakszerű szeretnél lenni, arra figyelj, hogy a tetején megmaradjon az a kevés tejhab. Ízlés szerint édesítsd, varázsold még kívánatosabbá. Készülhet mézzel, édesítővel, de cukorral is. A tetejére szórhatsz kakaót vagy fahéjat is, ahogyan ezt a kávézókban is biztosan kipróbáltad már. Ha már lúd,  legyen kövér: ha már kávé, legyen az igazi. Apropó, te megtaláltad már az igazit? Lehet, hogy épp a latte lesz az.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top