Életmód

Jót teszünk a bolygóval, ha otthon maradunk és tévézünk?

Szeretsz otthon lustálkodni? Ezentúl még egy indokod lehet rá: egy új kutatás szerint a környezetnek is kevesebbet ártunk, ha otthon töltjük el a szabadidőnket.

Te vagy az a társaságban, akit állandóan cikiznek, mert alig lehet kirobbantani a kanapéról? Ha eddig szégyellted, hogy szíved szerint minden szombat estét sorozatmaratonnal töltenél, ezentúl egy nyomós érvet dörgölhetsz a barátok orra alá: egy friss tanulmány szerint ugyanis kevesebb energiát emészt fel, ha otthon maradunk, mint ha kimozdulnánk – már ami a környezetünket illeti.

A Joule folyóiratban megjelent tanulmány szerint az Egyesült Államok lakossága 2012-ben átlagosan 8 nappal többet töltött az otthonában, mint 2003-ban – az ország energiafelhasználása ezzel szemben 1,8%-os csökkenést mutat. Ez azt jelenti, hogy hiába töltünk több időt a kütyüink társaságában, a technológiai fejlődések és a szocioökonómiai trendek hatására kevesebb energiát használunk fel, mint 2003-ban. Az otthonülés mellett szól természetesen az autóhasználat minimalizálása és a középületek alacsonyabb energiafogyasztása is. Szóval ha a Valentin-napot legszívesebben a kanapén összebújással töltenéd, szó szerint zöld utat kapsz hozzá!

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top