Életmód

Begyógyszerezte csapattársa lovait a magyar díjugrató

Csapattársa lovait doppingolta egy díjugrató, aki abban bízott, fordított taktikája miatt majd őt indítják a göteborgi díjugrató versenyen. Nem jött be a számítása, őt függesztették fel.

Két magyar versenylovat is kizártak a göteborgi díjugrató versenyről, mert doppingszert, az Acepromazin nevű nyugtatót mutattak ki az állatok szervezetében. A magyar válogatott díjugratói maguk kezdeményezték a vizsgálatot, miután az Európa-bajnokságot megelőző show előtt különös jeleket fedeztek fel a lovakon.

Ifj. T. L. beinjekciózott almával etette csapattársa lovait – képünk illusztráció

A vizsgálat után kiderült, hogy a csapat tartalék versenyzője, ifj. T. L. állhat a begyógyszerezés mögött, ugyanis szemtanúk látták, ahogy a fiatal tartalék egy almával és egy injekciós tűvel sertepertél a lovak között.

A Blikk szerint a bizonyítékok mind arra utalnak, hogy ő gyógyszerezte be a lovakat. Valószínűleg így akarta elérni riválisai felfüggesztését, hogy bekerülhessen a csapatba.

A tartalék díjugratót az eset után felfüggesztették, és vizsgálják, hogy más lovakat is doppingolt-e, vagy más módon követett-e el szabotázst.

Euronews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top