Életmód

Így adta vissza a kislány önbizalmát az óvónő

Az afroamerikai kislány szégyellte a csoport előtt göndör, befont haját. Óvónője ezért bájos cselhez folyamodott, hogy megmutassa a kislánynak, mennyire szép a haja.

Néhány óra alatt bejárta az internetet az a kép, amelyen egy afroamerikai óvónő és egy kislány ugyanolyan frizurában mosolyog egymásra. A kép előzménye az volt, hogy a kislány szégyellte természetes haját és ezt el is mondta az óvónőnek. Leigha Bishop erre megnyugtatta a kislányt, hogy nagyon szépen néz ki, sőt neki annyira tetszik a haja, hogy másnap ő is ilyen frizurával jön majd dolgozni.

A kislánynak másnap esett le igazán az álla, amikor reggel meglátta az ő frizuráját viselő óvónőt. A kettejükről készült kép hamar bejárta az internetet, sokan igazi példaképként hivatkoztak Leighára, aki visszaadta a kislány önbizalmát és megmutatta neki, hogy mennyire szép.

Az óvónő később elmondta, hogy tapasztalatai szerint az afroamerikai kisgyerekek sokszor még mindig komplexusokkal küszködnek, és különböző előítéletekkel kénytelenek megküzdeni az  óvodákban és az iskolákban. Ezért tartotta fontosnak megmutatni az afroamerikai kislánynak, hogy mennyire szép valójában. 

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top