nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Szexuális zaklatási botrány robbant ki az úszóknál

Szexuális zaklatási botrány robbant ki az úszóknál

Az amerikai tornaszövetséget alapjaiban megrengető zaklatási botrány után az úszósportot is elérte egy hasonló ügy, miután Ariana Kukors korábbi világcsúcstartó bejelentette, hogy egykori edzője, Sean Hutchison 13 éves kora óta zaklatta őt.
Avatar
NLC/MTI
f Ajánlom

A 2009-ben Rómában világbajnok, a döntőben világcsúccsal a harmadik Hosszú Katinkát is legyőző Ariana Kukors elmondta, a tornászok ügyét követően döntött úgy, hogy ő is előáll a történetével. A 28 éves volt úszó 2013-ban hagyott fel a versenysporttal.

A hatóságok már átvizsgálták a 46 éves Sean Hutchison otthonát, és adathordozókat foglaltak le, amelyeken sajtóhírek szerint Kukorsról is tartott meztelen fotókat. Hutchisonnak 2010-ben kellett lemondania a válogatottban betöltött szerepéről, akkori sajtóhírek szerint azért, mert megsértette a szövetség etikai kódexét, és szexuális viszonyt folytatott az egyik sportolóval, méghozzá Kukorsszal. Ezt akkor az edzőn kívül még a versenyző is tagadta.

Elizabeth Beisel, Ariana Kukors, úszás (fotó: Al Bello/Getty Images/AFP)

Szemből Ariana Kukors (fotó: Al Bello/Getty Images/AFP)

Az amerikai tornaszövetségnek nemrég az összes igazgatója lemondott a zaklatási botrány miatt. Lawrence G. Nassar, az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa két héttel ezelőtt gyakorlatilag életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között – a legfrissebb adatok szerint – 265 tinédzsert, illetve fiatal nőt, köztük olimpiai érmeseket molesztált. Az áldozatok közül sokan a tornaszövetség felelősségét is felvetették az ügyben, miután szerintük a szervezet nem tett meg minden tőle telhetőt a panaszok kivizsgálására, illetve a visszaélések megakadályozására.

Megosztás Facebookon