Életmód

Összeverték a fradistákat a Népligetben

Hat év után hozták nyilvánosságra azt a felvételt, ahol a Ferencváros huligánjait megverik az ukrán Dinamo Kijev szurkolói.

Hat év után került nyilvánosságra egy videofelvétel arról, ahogy a Ferencváros ultrái összeverekednek a Népligetben a Dinamo Kijev szurkolóival, akik csúnyán helyben hagyták a fradista gárdát. A fanatikus drukkerek előre egyeztettek a bunyóról, majd a verekedés végén kézfogással búcsúztak egymástól – írja a Bors.

Létezik egy fura és érthetetlen szokás a focidrukkerek körében, amit úgy hívnak, ustawka. Ez a Lengyelországból és Oroszországból eredő szokás nagyjából annyiból áll, hogy előre, egy félreeső helyre leszervezett „fair” tömegverekedésben azonos létszámban, fegyverek nélkül csapnak össze a focicsapatok fanatikusai.

Fásli és fogvédő használható az efféle verekedésekben

A fradisták a Népliget erdejében vívtak csörtét az ukránokkal, de az eleinte kiegyenlítettnek tűnő küzdelemben végül a kijevi csapat szurkolói kerekedtek felül.

Aki fogékony az efféle videókra, vagy csak szeretné látni, hogyan agyabugyálják el a Ferencváros ultráit, az alábbi videón megnézheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top